26.09.2014
    BASINBİLDİRİSİ
    ORTAÖĞRETİMDE BAŞÖRTÜSÜ SERBESTİSİ
    ORTAÖĞRETİMDE BAŞÖRTÜSÜ SERBESTİSİ İLE İLGİLİ YÖNETMELİKTE YAPILACAK DEĞİŞİKLİKLE İLGİLİ OLARAK TÜRKİYE ÇOCUK VE GENÇPSİKİYATRİSİ DERNEĞİ BİLDİRİSİ:
    Çocuk ve ergenlerin ruhsal gelişimini inceleyen bilimsel araştırmalar göstermiştir ki; beşinci sınıfa başlayan çocukların (ortalama 10 yaş) henüz soyut düşünme becerileri gelişmemiştir. Soyut düşüncenin gelişimi genel olarak 11 yaşından sonra başlamakla birlikte, bu süreç her çocukta 11 yaşında başlamayabilir.
    TÜMÜNÜ OKU...

BASIN BİLDİRİSİ

TÜRK CEZA KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA YÖNELİK TASARI İLE İLİŞKİLİ ÇOCUK RUH SAĞLIĞINA YÖNELİK ELEŞTİRİLER
    Meslek grubumuzun temel görevi: toplumun çekirdeği olan çocuk ve gençlerimizin gelecek nesillere ruhsal yönden sağlıklı, kendi ve çevrelerine yararlı bireyler olarak katılmasını sağlamaktır. Bu çerçevede çocuk ve gençlerimizin mağdur ya da suça sürüklenen durumda kaldıklarında gerekli ruhsal yardımı görmeleri, adalet ve güven duygularının gelişmesi için ceza kanununda yapılacak değişiklikler hayati önem taşımaktadır.
    TÜMÜNÜ OKU...
    SOMA'DA YAŞANAN ACIYI YÜREĞİMİZDE HİSSEDİYORUZ
    YARDIMA HAZIRIZ!

Soma’da meydana gelen maden kazasıyla ilgili derin bir üzüntü içindeyiz. Yaşamını kaybeden yurttaşlarımızın ailelerinin acısını yüreğimizde hissediyor, her ölüm haberiyle bir kez daha sarsılıyoruz. Çocuk ruh sağlığı hekimleri olarak yaralı yurttaşlarımızın fiziksel olduğu kadar ruhsal yaralarının da olduğunun ve bu yaraların sarılmasının, fiziksel yaralardan daha uzun bir zaman alacağının bilincindeyiz.
    Basın Bildirisi  TÜMÜNÜ OKU...

Değerli Dernek Üyeleri

Web sitemizin yenilenmesiyle birlikte aidat ödemelerinizi derneğimizin web sitesinden http://cogepder.org.tr/aidat/ bağlantısı üzerinden yapabilirsiniz.
    (Üyelik bilgileriniz için  0 312 440 1257 , 0 541 440 33 54 numaralı telefonlardan dernek sekreteri ile iletişime geçebilirsiniz.)

Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Yönetim Kurulu

BAĞLANTILAR

AACAP Practice Parameters
Türk Psikiyatri Dizini
TBMM Çocuk Hakları İzleme Komitesi

ÇOCUK VE ERGEN PSİKİYATRİSİ KLİNİKLERİ

twifaceyou

ÇOCUK VE GENÇLİK RUH SAĞLIĞI DERGİSİ

www.scopemed.org  *Tüm Sayılar

KİTAPLAR

• Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği Yayınları

1  2  3  olcutler

Online Kitap Satışı İçin Tıklayınız! ( Kargo ücreti alıcıya aittir.)

Kitaplar için This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  yada  0 312 440 1257 , 0 541 440 33 54 numaralı telefonlardan iletişime geçebilirsiniz.

Ailelere Yönelik

•                                                                                                  mutluaile

• anne-baba 1