ARŞİV

TIKLAYINIZ....

Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği

Yazanlar: Dr. Ali Erol, Nebahat Erol, Dr. Önder Küçük Yayına Hazırlayanlar: Dr. Begüm Şahbudak, Dr. Merve Uytun, Dr. İpek Perçinel Yazıcı, Dr. Didem Öztop, Dr. Ayşen Coşkun Destekleyen: Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği
Covid bir varmış, hiç yokmuş… Ama çocuklar ve masallar hep varmış. Bir gün dünyaya bir Corona Virüs salgını yayılmış. Öyle bir salgınmış ki Türkiye de tüm ülkeler gibi bu salgından nasibini almış. Herkesler evine kapanmış, çocuklar okula gidemez olmuş. Sevdikleri büyüklerinden, akrabalarından, öğretmenlerinden ve arkadaşlarından uzak kalmışlar. Hatta bu süreçte sağlık çalışanları bile kendi çocukları dahil kimselerle görüşememişler, sevdiklerine sarılıp öpememişler. Tüm çocukların ve büyüklerin birbirleriyle konuşmak ve iletişim kurmak için tek bir yolu varmış. Telefonlar veya bilgisayarlar aracılığıyla görüntülü konuşmak. Ülkenin Çocuk Psikiyatri Uzmanları bir araya gelmişler, düşünmüşler, düşünmüşler, düşünmüşler… Sonunda çocukların dayanıklılığını artırmak, sosyal bağlarını güçlendirmek ve sağlık çalışanları ile zorunlu olarak çalışmak zorunda olan toplumun farklı kesimlerinin dayanışma duygularını artırmak için bir yol bulmuşlar. Sosyal ağlarda az gitmişler, uz gitmişler, dere tepe düz gitmişler… Ülkenin sanatçıları, yazarları ve doktorlarına ulaşıp yardım istemişler. Onlardan evde kalmak zorunda kalan çocuklar için, hem çalıştıkları, hem de izolasyon nedeniyle evine gidemeyen sağlık çalışanlarının çocukları için veya diğer sektörlerde çalışan ebeveynlerin çocukları için bir hikayeyi/masalı videoya kaydederek sosyal medyada paylaşmalarını istemişler. Bunu gören dedeler, nineler, teyzeler, amcalar, halalar, dayılar, kuzenler, komşular ve öğretmenler de bir masal veya hikâye okuyup videoya kaydederek uzakta veya görüşemedikleri, çok sevdikleri ve özledikleri çocuklara göndermeye başlamışlar. Böylece bu zor günlerde çocukların çok güzel anıları olmuş ve dayanma güçleri artmış. Çocuklar ermiş muradına, büyükler çıkmış kerevetine…

DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ YAKLAŞIRKEN  Tıklayınız!

Senin Sandığın Yok mu, Hadi Bakalım Git Kendine Sandık Al!

abcocukhaklari

TÜRKİYE ÇOCUK VE GENÇ  PSİKİYATRİSİ DERNEĞİ
ac-185
BASIN AÇIKLAMASI Tıklayınız!

TAKSİM GEZİ PARKI OLAYLARI ARTIK ÇOCUKLARIMIZI DAHA FAZLA İNCİTMESİN!!!

TÜRKİYE ÇOCUK VE GENÇ  PSİKİYATRİSİ DERNEĞİ
TAKSİM GEZİ PARKI OLAYLARINI ÇOCUKLARIMIZA NASIL ANLATACAĞIZ?

cocuklar-da-gazdan-etkilendi-3339329
BASIN AÇIKLAMASI Tıklayınız!

Kafka’nın Değil N.Ç.’nin Davası

guncel 2

4+4+4`ün Çocuklar ve Gençler üzerindeki etkisini konu alan
Prof. Dr. Atalay Yörükoğlu Ulusal Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Politikaları Çalıştayı" gerçekleştirildi. (18.01.2013)
guncel 3

Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Politikaları
Sağlık Bakanlığı Ulusal Ruh Sağlığı Eylem Planı (2011-2013)
guncel 4

21 Mart Dünya Down Sendomlular Günü

Hayata +1 değer katan, mutlu, sevimli ve güzel çocuklarımızın
duyarlı, farkında, saygı duyan ve fırsat eşitliği tanıyan bir toplumda büyüyebilmeleri dileği ile günleri kutlu olsun.

5324ca31f92037770b1e9839  Video izle »

İlköğretim Öğrencileri Sorgu Odalarında

Adli Psikiyatri ve Travma Alt Komisyonları
Basın Bildirisi
Çocuk gelişimi ve ruh sağlığının önemsenmesinin toplumun gelişmesi ve güçlenmesi için bir ön koşul olduğu bilinmektedir. Son zamanlarda, devlete ait kuruluşlar ve bakanlıklar tarafından çocuk ve gençlere karşı ruhsal travma etkisi taşıması nedeniyle istismar olarak değerlendirilebilecek birçok uygulama hatalarının yapıldığına üzüntüyle şahit olmaktayız.
Tümünü Oku....  twi

Türk Tabibler Birliği
Uzman Dernekleri Eşgüdüm Kurulu (13.02.2014)
Sağlık Hakkını İhlal Eden Sağlık Torba Yasası İptal Edilmelidir