Makaleler

Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği

Basın Bildirisi

Silahlı çatışma ortamlarında bulunan çocuklar yaşananların en masum ve en fazla zarar gören mağdurlarıdır. O nedenle çocukların silahlı çatışma ortamlarında özel olarak korunması gerekmektedir.  Dünyada pek çok ülkenin altına imza attığı sözleşmelerle çocukların haklarının korunması garanti altına alınmaya çalışılmıştır. Bu sözleşmeler çocuklara zarar veren ve çocuk haklarını ihlal eden ülkelere Birleşmiş Milletler ve sözleşmeleri kabul eden ülkeler tarafından yaptırım uygulanması hakkını da vermektedir.

Filistinli çocukların en başta “yaşam hakkı” olmak üzere tüm haklarının ihlal edildiği ve ağır ruhsal travmaya maruz kaldığı bu koşullarda uluslar arası bir görevin yerine getirilmediğini görmekteyiz.  “Çocuklar öldürülmesin ve her türlü ruhsal travmadan korunsun” demek her zaman, her yerde ve herkesin sorumluluğudur.

Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği olarak mesleğimizin bize verdiği sorumlulukla Filistin’de yaşanan çocuk haklarına aykırı tüm uygulamaları kınıyor ve başta Birleşmiş Milletler olmak üzere dünya ülkelerini çocukları koruma konusunda sorumluluk almaya davet ediyoruz.

Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği